Снимка: Reuters, архив
fallback

"Добре ли е Ципрас?". Гръцкият журналист Гиоргиакопулос си задава този въпрос, абсолютно сериозно и се базира на наблюдения на вчерашната съвместна пресконференция на Обама и Ципрас.

"Първото нещо, което прави впечатление, са гримасите на гръцкия премиер", пише той, цитиран от "24 часа".

В следващия момент Ципрас започва да говори на гръцки език с много силен английски акцент, което предизвиква сериозно учудване и смях сред част от присъстващите.

Гиоргиакопулос обаче има обяснение за поведението на премиера.

Според информация на лекари, това е симптом на човек, прекарал някакво заболяване или нарушение на централната нервна система.

Симптомът бил наречен "Синдром на чуждия акцент" и сам по себе си говори за здравето на министър-председателя на Гърция, заключава журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

SS

преди 7 години

Аз имам и друго обяснение , дето ми се струва и по логично, просто заради големият стрес е станал наркоман и на срещата е бил друсан като американски атлет.

19

Анонимен

преди 7 години

Ципрас винаги е обект на подигравка от медиите за английския му , понеже не е учил като предишните в американски колежи, а в АУ ! Ама този път с английския акцент обра точките и с това, че се беше изпънал докато говореше с Обама, а самия Обама стоеше приведен.

18

онбашията

преди 7 години

Любовта между мъже е най-силна.

fallback