Алексей Улюкаев. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руските следователи повдигнаха официално обвинение на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев за взимане на подкуп в особено големи размери чрез изнудване, съобщи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.

Петренко уточни, че за незаконните действия на Улюкаев към правоохранителните органи са се обърнали представители на Роснефт.

Oще по темата

Министърът заплашвал Роснефт, се казва в съобщение на Следственият комитет.

"Обвиняемият отправил заплахи, използвайки служебното си положение, че ще създава в бъдеще пречки за дейността на компанията", посочи Петренко.

Улюкаев е бил задържан вчера в момент на получаване на подкуп от 2 милиона долара за издаването на положителна оценка, позволила на Роснефт да изкупи от държавата 50,08% от акциите на Башнефт.

Това е първият случай на задържан федерален министър в съвременна Русия.

Следственият комитет съобщи, че разследването по случая продължава, уточнявайки, че сделката за купуване на акции на Башнефт от Роснефт не е поставена под въпрос.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 7 години

Абе Пръц, на Русия и избягаха евреите, кой да измисли нещо повече там, фелтфебел Столичный ли? Тия, които все пак останаха, окупираха Кремъл. Последният, който ръководеше проекта "Армата" го набутаха в панделата като национален предател. После престанаха да плащат заплати на Уралвагон.

28

Анонимен

преди 7 години

Огладнялите мишоци започват да се самоизяждат.

27

Руският Костоф

преди 7 години

Протеже на бившия премиер реформатор Гайдар/руския шоко-терапевт/ и близък на бащата на приватизацията Чубайс. Дървен философ-неолиберал, при перестройката журналист, после се намърдва във властта. Никога не е ръководил и най-малко предприятие. Слухти къде има що годе читаво държавно предприятие - да го приватизира.Грешката е на Медведев, че го е назначил, но и Путин е виновен.

fallback