Снимка: Reuters
fallback

Въпреки протестите на местната мюсюлманска общност, полицията в Рим продължава да закрива т.нар. "гаражни джамии" в града и сега мюсюлманите заплашват, че ще се молят на Аллах пред катедралата "Св. Петър".

Миналата седмица властите затвориха поредната импровизирана джамия в Рим, заради това, че не е съответствала на строителните стандарти.

В отговор мюсюлманите в града заплашват, че ще се молят във Ватикана – нещо, което италианските медии определят като "изнудване", пишат "Breitbart" и "Фокус".  

"Тук се молят 300 души. Къде ще ходят, ако ни затворят?", заяви местен мюсюлманин.

"Проблемът трябва да се разреши на социално и политическо равнище. Затварянето на молитвените домове няма да разреши нищо. Джамиите не могат да бъдат затваряни заради строителните правила. Молитвата е наше основно право и ако затварянето на молитвените домове продължи, ще се молим на улицата", заяви организатор на скорошния мюсюлмански протест пред Колизеума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 7 години

И ние ще храним зоопарка на Африка и Азия? Защо?!!!

83

Анонимен

преди 7 години

До Eni4erБа си религията. Тя е за зоопарка

82

Анонимен

преди 7 години

До vivianПредлагам да им се отпусне и по едно паве - да има в какво да джаскат главите си по време на молитва - когато трябва да им се намести мозъчната клетка.

fallback