Снимка: Reuters
fallback

Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела определи победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ като "разпространяване на зараза", която е обхванала Съединените щати и Великобритания.

Уважаваме гласа на американския народ, но за нас днес е тъжен ден, това е тъжен ден за света, пише Питела.

Той определя Тръмп като "признак на зараза, обхванала дълбоко нашите общества".

Питела призовава за революционни промени в Европа, които биха я защитили от промените в света.

Победата на Тръмп плаши и ще има значително отражение за бъдещето на целия свят. Вярваме, че въпреки предизборните изявления на Тръмп, САЩ ще останат верни на трансатлантическите връзки.

"Не можем да се върнем назад, това е земетресение, водещо до пълна промяна. На екстремизма на Тръмп трябва да отвърнем с крайни реформи. Трябва да променим ЕС, да го направим по-демократичен и по-справедлив, да реформираме финансовия сектор. Трябва да можем да предложим ясни решения за тревогите на хората, иначе заразата ще продължи да пълзи по света", коментира Питела. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

ANTI

преди 7 години

Новият световен ред май се отлага, засега а? Май нещо ви се объркаха плановете за унищожение и заробване на света сионски мизер.ници? Никой, който е вървял срещу народа си не е прокопсал и няма да прокопса! Запомнете това! Сега с останалите ви мръсни парици си оправете кашите, които забъркахте, че ви чака панделата.

70

do anonimen 85

преди 7 години

gotvi se i ti za promenite, idvat, nyama da e sashtoto da si znaesh samo, edin bratovched mi kaza :)

69

Анонимен

преди 7 години

"Заразата не се казва Тръмп, заразата се казва морален и етичен пад на западния свят. Не може повече хомосексуалистите да са нормални"Тръмп, за разлика от партията си, няма нищо против хомосексуалните! Има снимка с ЛГБТ-знаме на предизборен митинг, някакви бизнес отношения с Кейтлин Дженър, която е транссексуална, обеща на ЛГБТ да ги пази от ислямския тероризъм и поне 30% гласуваха за него, което е сред най-високите му подкрепи от малцинствата.

fallback