Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът демократ на САЩ Барак Обама се обади на републиканеца Доналд Тръмп да го поздрави за победата на изборите и да го покани да се срещнат утре в Белия дом, за да обсъдят предаването на властта, заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс.

"Осигуряването на гладък преход във властта е един от водещите приоритети, които президентът очерта още в началото на годината, и срещата с новоизбрания президент представлява следващата стъпка в тази посока", посочи прессекретарят на американското президентство.

Обама, който се обади и на загубилия изборите кандидат на Демократическата партия Хилари Клинтън, ще направи по-късно днес изявление, посветено на резултата от вота.

Обама и Тръмп имаха "много сърдечен разговор", каза председателят на предизборния щаб на кандидата на републиканците Келиан Конуей.

"Той (Тръмп) беше поздравен и смятам, че (след разговора) те са твърдо решени да работят заедно", заяви тя в интервю за телевизия Ен Би Си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

абе те в перник ги дерат с винкело,в ихтиман и преди обед 2-пъти,то тръгнало на Америка-45президент да става.Така требе и с нашио дзвер в неделя...бат Гойко на рези ни прави с "майката"-децата не я щат...Винетуууу малку си го чел ....

9

Йж

преди 7 години

Коментарите тук са изключително жалки. За пореден път се убеждавам що за "мтрял" живее в бг , пропаднала и изгнила държава с *** народ и изостанало мислене (най-малко с 20 години).

8

не е за смЕх

преди 7 години

Много трябва да се пази рептилиите като нищо могат да му спретнат втори Далас.

fallback