Снимка: Reuters
fallback

Победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ изкара хиляди гневни хора по улиците на много градове в западните щати.

В центъра на Окланд демонстранти изпочупиха витрини на магазини, запалиха кофи за боклук, гуми и чучело на милиардера. Един човек пък беше блъснат от автомобил, докато блокирал магистрала, съобщиха местни медии.

В Лос Анджелис, Сан Диего, Портланд и други градове имаше многохилядни протестни шествия, в които демонстрантите скандираха: "Това не е моят президент!" и "Майната му на Тръмп!".
Кадри от протестите, качени в интернет, показаха демонстранти да палят свещи и факли. На един от тях беше изгорено и знамето на САЩ, припомня БТА.

"Не мога да разбера как нашата страна може да гласува за този ужасен човек", коментира участник в протест в Лос Анджелис.

Студенти от Калифорнийския университет в Бъркли протестираха в кампуса си. Протест имаше и в Калифорнийския университет в Дейвис, където студенти блокираха улици и преминаха в шествие, скандирайки лозунги против Тръмп, а също: "Ти не си Америка, ние сме Америка".
 

Anti-Trump demonstration in #Davis #California #ElectionNight #Elections2016 #UCDavis pic.twitter.com/l0yjhHSlsy

— Kirstin Adams-Bimson (@kirstinbimson) November 9, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Муто

преди 7 години

Това е положението - някой, който не е техен е на някой друг. Да духат супата.

72

oт Cиднeй-Aв$тралия

преди 7 години

а сега всички мужици в Рашката *** скачат от радост....За да сте политически коректен станете pycoфил защото е лесно и не се изисква никаква мисловна дейност.И да сте в крак с модата (като хипофизното джудже от кремъл) ходете до съседната махала с тОрско население да им правите кавали за да скрепявате вечната дружба

71

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Кои са скочили ? Я ги вижте на снимката ! Гледахте ли как изглеждаше предизборния щаб на Хилари ? Само нег.ри, роми, наркомани, обратни и промити мозъци. Тръмп го избраха белите, работещите и дейните хора. Онези, които изкарват хляба на обществото !Същите като онези "умните" и "красивите", които ни натресоа за втори път Тиквуня, та да може хууубаво да заГРОБи България с още 20-30 милиарда заеми.Айде нема нужда !Тези *** от снимката през целия си живот са на социал.

fallback