Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters
fallback

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм поздрави Доналд Тръмп за победата му на президентските избори в САЩ и изрази надежда за отваряне на нова страница в турско-американските отношения.

"Поздравяваме Тръмп за победата на изборите. Новият президент има възможност да отвори нова страница в отношенията между нашите страни, ако САЩ ни предадат главатаря на терористите /опозиционния ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява за организиране на опита за преврат на 15 юли/", заяви Йълдъръм по телевизия NTV.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу също поздрави Доналд Тръмп и изрази желание за укрепване на стратегическото партньорство между Анкара и Вашингтон.

"Поздравяваме САЩ и новия президент Доналд Тръмп. Желаем нашето стратегическо партньорство със САЩ, което се опира на доверие, да бъде засилено", написа министърът в Twitter, цитиран в РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 7 години

Ангел, ангеле ...още преди санкциите Путин и Ердоган бяха по-големи приятели от колкото сега.

23

Ангел

преди 7 години

Това което ще получите от Тръмп и Американския народ никак няма да ви хареса на вас ,Ердоган и цяла Турция.САЩ в момента в който свалят санкциите върху Русия Путин авоматично от приятел ви става Враг и тогава Тежко ви !!!

22

До 22

преди 7 години

Викаш сега презокеанския брат няма да пази Турция от нас българите.

fallback