Снимка: БТА

Американската поп певица Лейди Гага обвини съпругата на кандидата за президент на републиканската партия Доналд Тръмп в лицемерие, след като Мелания обеща, че ако съпругът й стане държавен глава, той ще защитава непълнолетните от заплахи и обиди в интернет, съобщава ТАСС.

"Мелания Тръмп казва, че мъжът й ще предпази от издевателства и травми подрастващите. Това си е чисто лицемерие, като се има предвид, че Доналд Тръмп е най-високопоставеният им враг!", написа звездата в страницата си в Туитър.

Мелания обяви своята програма миналия четвъртък по време на митинг в американския щат Пенсилвания.

Тя отбеляза, че при общуването в интернет както възрастните, така и децата, често биват подлагани на тормоз и обиди.

"Децата и подрастващите могат да бъдат много уязвими, отбеляза Мелания Тръмп. Често се заяждат с външния им вид и умствените им способности. Това ги затваря в себе си и им усложнява живота."

Тръмп често е осъждан от противниците си за популизма, за самоувереността и откровената му грубост.
По време на предизборната кампания той настрои срещу себе си маса хора, сред които мигрантите, жените, ЛГБТ малцинството, правозащитните организации, представителите на изкуството и медиите.

46-годишната Мелания Тръмп е съпруга на милиардера от 2005 година. Тя произхожда от Словения и на младини е носела фамилното име Кнаус, от 16-годишна се занимава с манекенски бизнес.

В Университета на Словения тя се дипломира като дизайнер, а от 1996 година живее в Ню Йорк.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase