Общ преглед

Концертната зала "Батаклан" във френската столица Париж, която миналата година беше сцена на терористично нападение, ще отвори отново на 12 ноември, съобщава AFP, позовавайки се на собственика на залата.

Залата ще отвори точно ден преди да се навърши една година от терористичния акт в "Батаклан", при който джихадисти убиха 90 души. Първият концерт ще бъде на британския изпълнител Стинг.

Бившият фронтмен на групата "Police" потвърди информацията, пишейки на сайта си: "На повторното отваряне на "Батаклан" имаме две важни задачи за съвместяване. Първо, да си спомним и почетем тези, които загубиха животите си в атаката преди година и, второ, да честваме живота и музиката, които този исторически театър представлява".

Всички приходи от шоуто ще бъдат дарени на две благотворителни организации, които работят с жертвите от терористичния акт в Париж.

Навръх годишнината от терористичния акт -  13 ноември групата, която преди година свиреше в концертната зала - "Eagles of death metal" ще приисъстват на откриването на паметна плоча пред зала "Батаклан".

На 13 ноември миналата година терористи откриха огън и се самовзривиха на няколко места в Париж, като убиха 130 души. Едно от тези места беше концертната зала "Батаклан", където трима терористи държаха в плен часове наред множество хора и убиха близо 90 от тях.

На 13 ноември, когато се навършва една година от тази трагедия, ще има възпоменания на всички места, поразени от терористите в Париж. Ще присъстват близки на убитите и оцелели от атентатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар