Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турция може да въведе връщане на смъртното наказание като "ограничена мярка", ако бъде постигнат политически компромис по този въпрос, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от Ройтерс.

След осуетения опит за преврат на 15 юли в Турция многократно бе повдиган въпросът за връщане на смъртното наказание, а президентът Реджеп Ердоган заяви, че ще го одобри, ако парламентът го гласува.

Турция официално забрани смъртното наказание през 2002 г. като част от процеса за европейска интеграция, а тази крайна мярка не е прилагана в страната от 1984 г.

Представители на ЕС предупредиха, че връщането на смъртното наказание може да доведе до прекратяване на преговорите за членство на страната в ЕС.

Говорейки пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, Йълдъръм каза, че смъртното наказание е въпрос, изискващ компромис и внасяне на изменения в конституцията. Той не уточни какъв точно компромис ще бъде нужен.

Премиерът каза също, че евентуалното връщане на смъртното наказание няма да се прилага със задна дата, което означава, че няма да засегне обвиняемите за организиране на преврата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Hendry до PD

преди 7 години

Освен ако не грешиш професоре.Защото Ердо дьонмето е възможно най подкрепяният от фашизския запад и израел проект за създаване на най големият ислямски халифат в историята.А ние сме дет се вика шутовете на султана.Цариград гори но проекта се реализира.Прав си за едно живеем в интересни времена ,а някои не разбират,че това ще означава предвоенни времена ,че ще бъдат свидетели на ужасни кървави неща.Неслучайно евреите напускат Европа хиляди ислямски екстремисти са тук а ГЕО плана скоро ще роди.

42

Спеца

преди 7 години

В Турция върви пълзящ фашизъм , докато в Украйна фашизма взе властта с преврат!Ужасяващото е че фашизма се промъква и във военните среди, в Пентагона на САЩ ,докато Русия след Втората Световна война е имунизирана срещу тая зараза!Нещо повече , ако янките вадят пистолета като чуят "комунист" , същото правят и руснаците като чуят "фашист".Определено светът е на ръба на война .......за съжаление!Ердоган , след като обезглави вътрешните си врагове , ще почне да се оглежда и на вън!Мирише на война!

41

ПенсиЯ

преди 7 години

До фашистКогато един индивид общува с нещо което е само в неговата глава става дума за ШИЗОФРЕНИЯ ,а когато това го прави едно общество тогава говорят за РЕЛИГИЯ

fallback