Снимка: БТА
fallback

"Нищо не е просто в Белгия, но малко неща са невъзможни", коментира днес с ирония в Twitter белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс.

Oще по темата

Малко преди това той подписа от името на страната си споразумението за свободна търговия с ЕС, известно като СЕТА, след седмици на вътрешнобелгийски разногласия.

Подписването стана в двореца Егмонт, където се намира централата на външното министерство в Брюксел, в присъствието на еврокомисаря за търговията Сесилия Малмстрьом, водила преговорите по споразумението от името на 28-те.

Самото Всеобхватното икономическо и търговско споразумение трябва да бъде подписано утре в Брюксел от ЕС и Канада в присъствието на канадския премиер Джъстин Трюдо.

След като бъде ратифицирано от Европарламента през идните месеци, то ще започне да се прилага частично и временно, докато бъде одобрено от всичките национални парламенти на страните членки.

Тази процедура може да отнеме години, уточнява АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

БатБулгар

преди 7 години

До ммАбе хора вие не разбрахте ли, че демокрация не съществува и никога не е съществувала. Кое не разбрахте? Паднахме ВСВ и от тогава го духаме, кое не разбрахте? При нова война ще има ново разпределение. Това е. До тогава се наслаждавайте на живота, защото малко ни остава )

36

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен Русия също искаше да си предложи пазарите на Европа ... Защо от САЩ отказаха ? Защото Европа и Русия в съюз са заплаха за САЩ диктаторски режим !!!

35

Анонимен

преди 7 години

До БОЛКАТА Е ГОООЛЕМАНаистина е добра ... Този предателски народ ще бъде по-бързо ликвидиран и държава ще се заема от арабските терористи бежанци ! това е радост за теб .... Обаче няма да е за дълго тая радост , защото в същия момент Русия ще изстреля всичките ядрени ракети към САЩ и Европа и това ще е вашия край !!! След това света ще се радва на дълги години мир , защото Европа и САЩ ще бъдат негодни за живот територии за 2-3 000 години !!!

fallback