Родриго Дутерте. Снимка: архив, Reuters
fallback

Цапнатият в устата президент на Филипините, който веднъж нарече папата "кучи син" и каза на Барак Обама "да върви по дяволите", каза, че е обещал на Бог да не бълва повече ругатни, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Вулгарният език на Родриго Дутерте се превърна в негова запазена марка, особено когато заплашва да убие наркодилъри в обявената от него война срещу дрогата, при която загинаха хиляди хора, откакто Дутерте пое президентския пост в края на юни.

Той даде късно снощи учудващо обещание при завръщането си в своя роден град Давао от пътуване в Япония.

Докато пътувал към дома, гледал към небето, когато всички в самолета спели, а някои дори похърквали. Изведнъж чул някой да му казва: "Ако не спреш с обидните епитети, ще сваля този самолет".

"Аз попитах кой е. Бог е", отвърнал гласът. "Обещах на Бог да спра с ругатните", каза Дутерте и допълни, че обещанието пред Бог е обещание пред филипинския народ.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Хм

преди 7 години

Тоя "бог" да не е един такъв черничък и обича да "демократизира" слаби страни????Впрочем не е наричал папата "ку*чи син",а Обама! Което си е вярно в известен смисъл-бяла жена(майка му) какво може да търси от един не*гър?Ясно какво и това автоматично я праща в съответната категория.

10

Анонимен

преди 7 години

*** отвсякъде...

9

Cross

преди 7 години

...имам лоши новини за филипинския народ...

fallback