Снимка: БТА
fallback

Втори, по-силен трус с магнитуд 6,4, бе регистриран на 68 км източно от Перуджа, съобщи Геофизичният институт на САЩ, предаде Ройтерс.

По данни на италианския Национален институт по геофизика и вулканология трусът, който разлюля централната част на Италия в 21,18 часа местно време, е бил с магнитуд 5,9 на дълбочина от 8 км, предаде ДПА. Той също е бил усетен в Рим.

Oще по темата
По-рано тази вечер земетресение с магнитуд 5,4 разлюля Централна Италия. При него двама души са пострадали около Висо, съобщи ръководителят на агенцията за гражданска защита Фабрицио Курчио и допълни, че не знае каква е степента на нараняванията им.

В епицентъра /Кастелсантанджело сул Нера с население 318 души в провинция Мачерата на областта Марке/ на регистрирания трус има разрушения, но към 20.30 часа (местно време) няма данни за жертви.

"Има срутвания, но нямаме данни за жертви и сме на тъмно под пороен дъжд, очаквайки Гражданска защита да ни докара прожектори", съобщи кметът Мауро Фалкучи.

Другите общини в района на епицентъра са Висо (1200 жители) и Усита (441 жители) в провинция Мачерата, както и Пречи (752 жители) в провинция Перуджа на областта Умбрия.

Земетресението е усетено в градовете Рим, Лакуила, Перуджа, Флоренция, Арецо, Неапол, Казерта и Терни. На редица места е прекъснато снабдяването с електричество. Много жители на Рим излязоха на улиците, но няма данни за пострадали граждани и сгради.

След първия последваха още три труса на дълбочина 8 километра с магнитуд съответно 2,6 , 2,5 и 2,8 по скалата на Рихтер.

Според сеизмолога Алесандро Амато от Националния институт по геофизика и вулканология трусовете имат връзка с по-тежкото земетресение, което стана на 24 август.

"Има разрушения, но на сгради, които бяха вече пострадали. Правим обиколка на територията, но не би трябвало да има жертви. Пробуди се обаче страхът след този нов трус", сподели Серджо Пироци, който е кмет на Аматриче - една от най-пострадалите през август общини.

*Информацията е актуализирана в 23.30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Извънземен

преди 7 години

Да пази Господ...

3

Анонимен

преди 7 години

Едно време човека си е обяснявал природните катаклизми с богове, днес с хаарп. Извода е, че простотията време няма.

2

П.П.

преди 7 години

поправка - 2016-10-26 23:42:04 - 4.7 Norcia

fallback