Снимка: Twitter
fallback

Самолетът, който катастрофира малко след излитане от Малта тази сутрин, не е наеман от Frontex, заяви говорителят на агенцията на ЕС за гранична охрана в полската столица Кшищоф Боровски.

Освен това на борда на самолета не е имало служители на ЕС. Това се посочва в изявление на говорител на Европейската служба за външна дейност, предаде БТА.

Oще по темата

Петима души загинаха тази сутрин, след като самолет се разби в Малта малко след излитането си от Лука около 7:20 часа местно време.

Първоначално "Times of Malta" съобщи, че самолетът е бил на европейската гранична агенция Frontex и e пътувал към Мисурата в Либия.

Свидетели разказали, че самолетът е излетял, но след това се е наклонил надясно и се е разбил в земята. Най-вероятно на борда няма оцелели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Вълчо

преди 7 години

Самолетът е Fairchild Metroliner, registration number N577MX.Питам се, защо получих два минуса? Никой не може да спори с истината! Освен ако не е невероятно туп!

4

Анонимен

преди 7 години

САМОЛЕТЪТ Е ФРЕНСКИ

3

Вълчо

преди 7 години

До И сегаПонеже завчера в същия този сайт имаше буйна радост по повод катастрофата на руски въртолет в Ямал, предупредих коравосърдечните и тупи хайванчета да не се радват, защото такива неща стават и ще стават навсякъде. Ми-6 е летял в тежки условия, лоша видимост и внезапни пориви на вятъра и е возел достойни мъже, които са отивали на работа за същия този газ, за който завиждат на Русия. Докато над Малта небето е било слънчево...

fallback