Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 2400 мигранти бяха спасени вчера край бреговете на Либия, а 14 са загинали, съобщиха Франс прес и Ройтерс, като се позовават на италианската брегова охрана.

Десет мигранти, сред които четири деца, се удавили след като лодката им потънала призори. Останалите жертви били открити в гумена лодка, но причината за смъртта им не е ясна.

През вчерашния ден бяха извършени 20 спасителни операции, с участието на ирландски и норвежки кораби и кораби на неправителствените организации "Лекари без граници" и "Сий уоч".

От миналата неделя до вчера край либийските градове са били спасени над 8100 мигранти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ааа

преди 7 години

Браво!

34

Анонимен

преди 7 години

Не може да няма някакъв естествен механизъм, който да спре миграцията по вода.. Ако примерно се завъдят някакви хищни риби, вероятно проблемът ще се разреши от само себе си. При такова количество прясна храна на ден, няма как да не им се разрастне бързо популацията, а това е добре и от гледна точка на биоразнообразието в океаните.

33

Анонимен

преди 7 години

Значи, ако се направят дрони с камери, които съвсем безстрастно да пукат лодките им още в Либийски води, изобщо няма да е необходимо да се водят тези скъпи спасителни операции, а и шимпанзите няма да са толкова мотивирани да си пробват късмета.

fallback