Снимка: архив Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел започна тридневна обиколка в Африка. Целта на посещението й е да търси варианти за стабилизиране на района с повече инвестиции, за да се намали потокът от мигранти към Европа.

Меркел пристигна днес в Мали, откъдето започва обиколката й, предаде ДПА, цитирана от БТА. Тя бе посрещната на летището в Бамако с военни почести.

Очаква се канцлерът да се срещне с малийския президент Ибрахим Бубакар Кейта и с германски войници, участващи в мироопазващата мисия на ООН в страната.

Меркел е първият германския канцлер, който посещава Мали, където над 550 германски миротворци участват в опитите за стабилизиране на северната част на страната, която попадна под контрола на ислямисти през 2012 година. Те бяха изтласкани в началото на 2013 г. след намесата на Франция, но в района все още действат въоръжени групи.

Утре германският лидер ще пътува до Нигер - друга страна, определяна като ключова при транзита на мигранти към Европа.

Във вторник тя се отправя към Етиопия, където от месеци бушуват антиправителствени протести в региона Оромия, а днес бе обявено извънредно положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Африканците наистина са много бедни и трябва да им се помогне за да не емигрират. Но и те трябва да положат усилия - например да раждат по-малко деца.

13

Анонимен

преди 7 години

Това изкуфело бабе още ли го държат швабите.Явно и те са изтрещели.

12

Алекс

преди 7 години

Все още тая откачалка се опитва да се откупва вместо да налага ред. Не ми побира акъла какъв е тоя саморазручителен стремеж да не искаш да си защитаваш границите.

fallback