Снимка: архив, Reuters
fallback

Двама атентатори камикадзе се самовзривиха край турската столица Анкара при полицейска операция, предадоха световните агенции, позовавайки се на турски медии.

Терористите планирали нападение с кола бомба и се самовзривили, когато полицията ги призовала да се предадат.

Личността на единия атентатор е установена, по предварителни данни другият е бил жена, има подозрение за участие и на трети човек, чието издирване продължава, съобщи губернаторът на Анкара Ерджан Топаджа.

Терористите са пристигнали от град Диарбекир, Югоизточна Турция, и са били издирвани от властите, допълни Топаджа, цитиран от ТАСС. По думите му има подозрения, че са били свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК).
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

Абе защо наричате бунтовниците терористи? Навремето когато българите са се бунтували срещу турците пак ли са били терористи? Левски терорист ли е бил? А Ботев?Говедарските статии постоянно изкривяват действителността. Защо няма да назначат един свестен журналит, наричащ нещата си с истинските им , а не с евроатлантическите им имена? В крайна сметка толкова ли не можем да се откъснем от статуса си на колония и да станем истинска Българска държава?

20

Анонимен

преди 7 години

Линейката пак ще закъснее

19

Ястреб Османлията

преди 7 години

Преди години в балканския бантустан бул.гари.стан стана един атентат и бул.га.рите се нас.раха до ушите от страх и паника! Разследването продължи по-дълго от периода на османското присъствие, и все още няма резултат!! Тюркийе от 30 години се бори с тероризма, и въпреки това икономически се развива, населението нараства (между другото - ако правите секс с жени може и българите да се увеличат по бройки!) и не само това, но вече дори освобождаваме народите от окупираните ни вилайети!

fallback