Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп спря хвалбите си за руския президент Владимир Путин и каза, че не е сигурен какви ще бъдат отношенията му с него, ако спечели битката за Белия дом, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Доста пъти в досегашната си кампания Тръмп се изказваше доста ласкаво за Путин и дори го нарече "по-добър лидер" от американския президент Барак Обама.

Ден след като подгласникът на Тръмп - неговият кандидат за вицепрезидент Майк Пенс - като че ли се отклони от тази линия и в дебата с прекия си съперник от тандема на демократите Тим Кейн нарече Путин "дребен и агресивен лидер", Тръмп очевидно също коригира досегашното си топло отношение към руския лидер.

"Аз не обичам (Путин), не го и мразя. Нека да видим, как ще тръгнат нещата", каза Тръмп по време на предизборна среща в щата Невада. "Може би ще имаме добри отношения. Може да имаме и ужасни отношения. Може би тези отношения да бъдат и нещо средно", уточни той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

еделвайс

преди 7 години

Някои не разбраха Тръмп. До сега той афишираше симпатии към Путин и реакциите към него бяха отрицателни. Сега променя изказванията си, за да види ще настъпи ли промяна на обществото и политиците към него. Пробва хората дали го преценяват заради личните му качества, или главно заради отношението му към Путин?! Разбрахте ли за какво става дума?! Путин ли е важен, или Тръмп е важен- това проверява човека. Разбира се че качествата на човека са важни, а не кого обича и кого не обича! Така се!!!!!

17

Кочо Честименски

преди 7 години

До Анонимен 14Това че Тръмп е клоун е близко до ума, но по всяка вероятност и тойще се окаже маша в ръцете на военно-промишления комплекс и олигархиятав САЩ , каквито ангажименти има към тях и неговата "противничка" Хилъри Клинтън !Или както е казал български народ:ОБЪРНАЛО СЕ ТЕНДЖЕРЕТО, ТА СИ НАМЕРИЛО КАПАКА . . . !?Работите вървят на там че американския народ отново ще бъде подведен и излъган !Както на нас ни предстои да ни ПРОБУТАТ за ПРЕЗИДЕН, бившата партийна секретаркаЦачева.

16

един там

преди 7 години

До истината, руснаците официално не подкрепят никой в американската президентска кампания, а са казали, че са готови да работят с новия президент на САЩ, независимо кой е той! обективно погледнато Тръмп, обаче е по-удачния вариант за президент на САЩ, понеже не е обременен със досегашната външна политика на САЩ и си личи, че малко или много е способен да отчита и чуждата(в случая руската) гледна точка по много въпроси от международната политика!

fallback