Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Терористите от "Ислямска държава" са обявили джихад на котките, след като ръководството на групировката е наложила фетва върху това хората да ги държат по домовете си като питомци, пише руската "Правда".

Според местната преса в Мосул е започнал истински лов на котки. "Ислямска държава" призовава жителите на града да спазват заповедта и да не я нарушават", предаде иракският телевизионен канал "Ал Сумария".

"Според издадената фетва в Мосул е забранено държането на котки по домовете. Жителите ще бъдат наказвани, ако нарушат заповедта“, потвърждава "Ираки Нюз", предава Фокус.

В момента терористите инспектират всички сгради на града. Ако намерят котка, те могат да разстрелят и нея, и стопанина ѝ. За да избегнат наказание, хората трябва да изхвърлят питомеца си на улицата, където той най-вероятно ще загине, защото терористите имат навика да стрелят по бездомни животни, устройвайки се своеобразни "тренировки" с живи мишени.

В традиционния ислям се разрешава държането на котка като домашен любимец. В Корана пише, че "пророкът Мохамед е наричал котките чисти животни, които никога нищо не замърсяват". Също така пророкът на ислямската вяра е призовавал мюсюлманите да не се присъединяват към лъжемюсюлмани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 7 години

абе имат късмет че ги пази америка иначе путин ще ги направи тях *** за котки.

50

Иван Пешев

преди 7 години

Аз не разбрах защо аджеба се случва това. Не е зле като се преведе нещо , после да се прочете. Като не пише защо в оригинала ще напишете, че не се знае.

49

Анонимен

преди 7 години

Не е лесно да си *** джихадист. Явно им е скучно и се чудят какво да забранят..

fallback