Кристалина Георгиева. Снимка: архив, БТА
fallback

Кристалина Георгиева е част от екипа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Тя излезе в неплатен отпуск, за да организира сама и при пълна независимост своята кампания за генерален секретар на ООН. Това заяви на пресконференция говорител на комисията.

Oще по темата

"По време на кампанията и ЕК, и Георгиева, взимаме всички мерки, за да може комисията да запази своята независимост по отношение на нейната кампания. Просто не разбирам как комисията може да бъде обвинена, че взима участие в тази кампания, която е изцяло не свързана с нас", добави говорителят.

Така той отговори на въпрос по повод възражения от страна на бившия португалски президент социалист Жоржи Сампаю. Португалия участва в надпреварата за генерален секретар на ООН със социалиста и бивш премиер Антониу Гутериш.

Досега Гутериш води при гласуванията в Съвета за сигурност на световната организация, но по-късно тази седмица за пръв път ще се конкурира с Георгиева, която влезе в надпреварата едва преди седмица с номинацията на българското правителство. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

надява се на още по голяма аванта

11

майора

преди 7 години

Да бе ,да! Тя сама си организира срещите ,сама ходи на тях, сама си ръкопляска и т.н.и т.н.Само дето си плю на сурата миналия месец,като твърдеше че никога не е искала да заема мястото на Бокова. И сега като оня дето казал "Аз на тъпана ли да вярвам или на оная си работа".

10

Анонимен

преди 7 години

Тва бacи трагикомедията стана. Ония смотльовци от байбрадър ряпа да ядат :D

fallback