Демонстрацията близо до бежанския лагер. Снимка: БТА
fallback

Френската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия срещу мигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата", предаде Ройтерс.

Около 200 мигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината.

Полицаите влязоха в стълкновение с мигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда. Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале.

В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия.

Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство. Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.

В Източна Германия няколко души бяха ранени при сблъсъци между местни жители и мигранти в три града, предаде Асошиейтед прес.

При първия инцидент, късно снощи, група млади германци използвали прътове и лютив спрей срещу сирийци, които ги замеряли с камъни край приют за бежанци в град Зангерхаузен, на 200 километра югозападно от столицата Берлин.

В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани. Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти, отбелязва АП.

При трети инцидент късно снощи в северния град Шверин полицията се намесила, за да раздели 30 местни жители и нападнатите от тях 10 мигранти. (БТА)

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Де

преди 7 години

И екстрадираха ли билите се имигранти? Де гиди, продажно германско правителство.

64

хан Крум

преди 7 години

А манипулиращите платени *** журналисти. Тях кой и кога ще накаже? Имаше един филм - "Кралят на рибарите". Там е затъпена темата за влиянието на журналистите върху хората и за отговорностите, които трябва да носят за последиците от медийните си прояви. Ако се стигне до това мигрантите да създадат сериозен проблем на семейството ми ще се прочета някои запазени откровенно маниполативни статии и ще потърся сметка на журналистите.

63

До 74

преди 7 години

"Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти, отбелязва АП."Следя редовно този проблем, но дори и най - малка представа си нямах. Защо ли?"Най-вероятно защото не следите немската преса. Случаят действително беше сред водещите новини.

fallback