Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Американски войник и неговият братовчед бяха осъдени вчера съответно на 30 и 21 години затвор за оказване на помощ на джихадистката групировка "Ислямска държава" и планиране на нападение срещу военен обект в САЩ, съобщи министерството на правосъдието, цитирано от Франс прес.

Хасан Едмъндс, на 24 години, и Джонас Едмъндс, на 31 години, пледираха виновни през декември 2015 година.
Хасан Едмъндс, който е е служил в Националната гвардия на САЩ, част от сухопътните войски, е комуникирал по интернет през януари 2015 г. с агент на ФБР, който се представил за боец на "Ислямска държава" в Либия.

Войникът призна, че е дал съвети на събеседника си "как да се бие и победи американската армия" и е изявил готовност с братовчед си да извършат нападение в САЩ. Те планирали нападение във военната база в Илинойс, в която е бил на служба Хасан Едмъндс.

Двамата мъже, които са американски граждани, родом от Илинойс, са започнали да се срещат с друг агент под прикритие през март 2015 г., който предложил да им помогне да се присъединят към "Ислямска държава" в Ирак. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Ха, появиха се изкупителните жертви! А ако трябва всички американци помагащи на ИД да бъдат арестувани, като се започне от правителството до армията, трябва да се построят поне още няколко хиляди затвора за да има място за всеки!

4

Стоян

преди 7 години

30 години затвор,те ще родят там бе.Ще се умножат и ще станат повече (катили).

3

Анонимен

преди 7 години

До tih velikan 681НАУЧИ БЪЛГАРСКИ

fallback