Снимка: Архив, Reuters
fallback

Съединените щати заявиха вчера, че в крайна сметка Русия е виновна за въздушния удар срещу конвой с хуманитарна помощ в Сирия, при който загинаха 21 души, предаде ДПА.

Oще по темата

Организацията на обединените нации преустанови всички хуманитарни конвои в Сирия след въздушния удар, нанесен в понеделник в провинция Халеб, който според САЩ е дело или на Русия, или на режима на Башар Асад.

"Всички информации показват ясно, че става дума за въздушен удар", каза президентският заместник-съветник по въпросите на националната сигурност Бен Роудс.
По думите му този удар може да е бил нанесен от руските или сирийските военновъздушни сили.

"При всички положения държим руското правителство за отговорно за въздушните удари в тази зона", допълни той и каза, че станалото в понеделник е "огромна човешка трагедия" и "скандален акт".

Осемнайсетте камиона, които бяха ударени, бяха част от автоколона, разтоварваща храна и медикаменти в склад на Сирийския червен кръст, предназначени за десетките хиляди нуждаещи се от помощ хора в Алепо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 7 години

ООН отдавна свали твърдението си, че камионите са унищожени от авиационна бомбардировка. Няма кратери няма никакви следи от бомбардировка. Според мен е имало престрелка и "хуманитарната помощ" в някой от камионите е взела да експлодира и хвърля шрапнели.

65

Tret

преди 7 години

Интересен факт....как на всички показани до момента снимки на взривените камиони, кирпичените зидове са здрави, а дърветата зелени...тях ударната вълна не ги ли лови?..Или камионите са преместени ...за да е по-естетична снимката ?

64

Боби

преди 7 години

До kokospa 80по времето на Медведев но преди Грузия Русия се сближи доста с ЕС и Израел. Франция - Поръчаха Мистралите, Израел - Дронове, Италия поръчаха няколко стотин Броне джипа ИВЕКО, Германия се облажи да направи супер полигони за подготовка на войски със всякакви екстри и тренажори и така нататъкСлед това САЩ развали работата като накара СЕОАКАШВИЛИ да нападне Руските миротворци в Северна Осетия. Една седмица по-късно Авантюрата свърши но и топлите времена между РФ и НАТО ЕС страните.

fallback