Снимка: БТА
fallback

Нападението с нож в Минесота беше извършено от "воин на "Ислямска държава", съобщи свързаната с джихадистите агенция Амак, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Oще по темата

"Извършителят на вчерашното нападението с нож в Минесота бе воин на "Ислямска държава", действал в отговор на призивите да се нападат граждани на страните, участващи в коалицията на кръстоносците", посочва Амак.

Осем души бяха ранени с нож в търговски център в град Сейнт Клауд, щата Минесота от нападател, който бе застрелян от полицай. Нападателят е споменал Аллах, заяви началникът на полицията на града Блеър Андерсън. Сейнт Клауд се намира на около 110 км северозападно от Минеаполис.

"Потвърдено е, че той попитал най-малко един човек дали е мюсюлманин преди да го нападне", заяви началникът на полицията.

Нападателят е носел униформа на частна охранителна фирма. Полицаят, който го е застрелял, не е бил на смяна.

Осем души бяха отведени в болница с наранявания, които не представляват опасност за живота. Един човек бе приет за лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

anonymus

преди 7 години

Какво е "воин" ?

4

Генерал полк Гадорян

преди 7 години

Не ми било Ислямска държава, най ми било Ислямски К Е Н Е Ф! При това гнусен. Вони та се нетрае. Хаха. Браво на полицая. Супер че е гръмнал това безмозъчното

3

Извод

преди 7 години

Постепенно ще си изпросят забрана на исляма, както в Япония.Знам, че разумните, неагресивни мюсюлмани са милиони. Но знае ли човек на какви емисари могат да попаднат дори техните деца?

fallback