Снимка: Reuters
fallback

За пръв път в Белгия е било евтаназирано дете, съобщиха местни медии. Белгия е единствената държава в света, където законът дава подобна възможност.

Не се уточнява възрастта на детето, нито естеството на заболяването, от което е страдало. Медиите поясняват, че болестта е била в последен стадий и че случаят е бил безнадежден за лекарите, пише БТА.

От 2014 г. Белгия разшири обхвата на закона за евтаназията. В страната е възможно умъртвяването на пациент, който пожелае това, стига да изпитва нетърпими физически или психически страдания.

За децата действието на закона е ограничено и не засяга психически състояния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

До анонимен Не са 5-6. Имаме страхотни лекари и не са малко. Проблемът е, че моралните личности сред добрите лекари са дефицит. А лекарят освен професионалист трябва да е и Човек! Те ти казват: как ще съм човек ,като заплатата ми е ниска? Ами тогава не си за лекар!!! Моят дядо беше лекар и обикаляше селата, лекуваше бедните често без пари, но сърцето му беше огромно! И гладен не е умрял. Умря щастлив и обичан от хората. Днес за лекарите това е смешен сантимент.Повечето работят без душа.

20

Нямам отговор.

преди 7 години

Закара ли те в частната си клиника, лаборатория лекар - бягай. Правя дарения на болница, без изобщо да знаят,кой ги е направил. Сигналната ти лапма трябва да светне, когато ти дават направление в частни клиники и кабинети. Това значи, че личния ти лекар е във финасова зависимост. Много пъти в БГ не знам какво да подаря на лекар, стоя с букет рози, книги, и ги изхвърлям, малко е... Имаме строхотни лекари в държавните болници. Прави анонимни дарения.

19

анонимен

преди 7 години

Е,може да има 5-6 добри доктори,но какво са те пред 5000-6000 търсещи само лека и добре заплатена работа.Защото независимо какво се пише,знайно е,че заплатите им никак не са малки.

fallback