Снимка: БТА, архив
fallback

Самолети, хеликоптери, пожарникари и части на армията трети ден се борят с огнената стихия на Тасос. Днес изпратиха почти всички налични въздушни сили за участие в мащабна акция, предаде БНР.

Опитват се едновременно да овладеят основните огнища, които са локаризирани в северната част на острова.

Огнеборците успяха да защитят населените места и хората в тях, но на много места все още ситуацията е критична, съобщи кметът на Тасос.

Oще по темата

Жителите на селата в близост с пожарните фронтове имат дихателни проблеми, особено възрастните хора и децата, съобщават лекари, които оказват помощ на място. Пострадаха и пожарникари, но те са без опасност за живота.

В южната част на Тасос, където са основните туристически райони, не се чувства напрежение и повечето туристи продължават почивката си.

Властите отмениха началото на учебната година на острова, който трети ден е в извънредно положение. Премиерът Алексис Ципрас пристига там по спешност.

Според пожарникарите, които са на Тасос, днес има надежда до края на деня да се овладеят основните огнища, които са в райони с гори и маслинови дървета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

гербист-столичан

преди 7 години

А сега да видите къде е по-добре да почива човек: на горящия Тасос или на Слънчака?На Слънчака такъв пожар е невъзможен, щото бетона не гори и няма как да стане такъв горски пожар, щото нема и гора.

fallback