Снимка: архив Reuters
fallback

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обсъди днес с посланика на България в Москва Бойко Коцев работата на ООН, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Oще по темата

"На 12 септември министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров покани на разговор посланика на България в Москва Бойко Коцев. В хода на срещата бяха обсъдени отделни аспекти от дейността на ООН", се казва в изявлението на министерството.

Миналата седмица български медии съобщиха, че канцлерката на Германия Ангела Меркел е убедила руския президент Владимир Путин да подкрепи за кандидат от България за поста генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева вместо вече издигнатата Ирина Бокова.

Вчера тази информация бе опровергана от прессекретаря на Путин Дмитрий Песков и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Аха

преди 7 години

Кандидатурата на Бокова изначално страда от морален дефицит! Тя го задълбочи допълнително с редица неуместни изяви като дипломат и нагло поведение по медиите. За това, че баща й Георги Боков е физичекия убиец на хумориста Райко Алексиев Боковва отсече по БНТ - Това са градски легенди! Почти в синхрон със скандалният си брат - Вината ги поемаме с мезета!

13

Анонимен

преди 7 години

До ВасилТоя "Фронто" нЕма нужда да се легитимира. Оти на мен ми прилича на един такОв като него, филисоф от Подуяне (Под'уями), къде' като удари две малки и 'почва да ги плещи сЕ такИвИ. И му разбира главата от 'сичко - от оонета, от кримове, от гербове, от тръмпове ... Мани, мани ...

12

до 11

преди 7 години

Къв си ти ?

fallback