Снимка: архив, БТА
fallback

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган са обсъдили в телефонен разговор въпроси от бъдещото развитие на двустранното сътрудничество, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Особено внимание бе обърнато на положението в Сирия. Договорено бе да продължат активните контакти по различни линии за координиране на усилията по съдействие на решаването на кризата в Сирия", се казва в изявлението.

Разговорът се е състоял по инициатива на турската страна.

Двамата президенти се срещнаха на 4 септември по време на форума на Г-20 в китайския град Ханчжоу. По думите на говорителя на Путин Дмитрий Песков "те обсъдиха приблизителен график за възобновяване на всички формати на сътрудничество" между двете страни.

Анадолската агенция съобщи, че в разговора Ердоган е казал на Путин, че трябва да постигне примирие в Сирия възможно най-бързо, предаде Франс прес.

Анкара се надява примирието да може да влезе в сила в Алепо от мюсюлманския празник Аид ал Адха, който в Турция започва около 12 септември. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Има нещо, което не се пише, но са се договорили с Асад и Ердоган за кюрдите. А американците ги подкрепят щото се оказа, че при тях има много нефт.

7

Анонимен

преди 7 години

Путин ако е против кюрдите ставам русофоб

6

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 8Значи са прави САЩ

fallback