Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: архив, БТА
fallback

САЩ и Русия не постигнаха споразумение за слагане на край на гражданската война в Сирия. Преговорите ще продължат утре, въпреки че американският президент Барак Обама изрази скептицизъм по отношение на успеха на дипломацията, предаде Асошиейтед прес.

Русия и САЩ от седмици се опитват да постигнат спиране на огъня между правителството на сирийския президент Башар Асад и умерените бунтовници, което да разшири хуманитарния достъп до стотиците хиляди мирни жители, които са хванати в капана на сраженията.

Стратегията зависи от малко вероятното военно партньорство между САЩ и Русия срещу действащите в Сирия екстремистки групировки, отбелязва Асошиейтед прес.

Но освен за джихадистите от "Ислямска държава" и Ал Каида, двете сили се разминават в оценките си за това кои бунтовнически групировки са екстремистки.

Пожелал анонимност високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ заяви, че преговорите са ударили на камък вчера, когато Русия се е оттеглила от споразумения по въпроси, смятани от американските преговарящи за вече уредени. Той не даде повече подробности.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров се консултират със своите правителства преди продължаването на обсъжданията утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

пенко

преди 7 години

Президент за "състоянието на нацията" : "Ск. сън.- в националните ни отбори няма индианци ! Ск. сън. в националните ни отбори белите са водещи : 20 % победители /бели/-срещу 80 % /само/ черни шампиони ! Днес сме най богатото общество на господари ,слуги и роби ! Неограничени са нашите възможности -всеки да стане богат господар /контролиран от бял господар/ ! Слава на водещите ни към бъдещето ционисти!

44

пенко

преди 7 години

Не мога да разбера защо наричате сащниците "кравари" ! Такива са аржентинците . В Орлеанз се хапват предимно свински ребърца ! Фуражъг им е /предимно/ за *** ! Тогава, защо не "СВИНАРИТЕ" ?!? Запомнете : *** от свинско и телешко са различни! Има едно обяснение : Евреите не се занимават със свинско !

43

Анонимен

преди 7 години

Като за начално условие руснсците искат американците да легитимират присъствието си в Сирия. И там краварите удрят на камък. Как да обяснят че са се намърдали в чужд дом и дават заповеди?

fallback