Снимка: БТА
fallback

Унгарските власти възнамеряват да изпратят допълнително три хиляди полицаи на границата със Сърбия, за да засилят контрола над пристигащите мигранти, съобщи Дьорд Баконди, съветник по въпросите на сигурността на унгарския премиер Виктор Орбан, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

Потокът от бежанци от страни от Африка и Азия в Унгария остава "прекалено голям", каза Баконди по унгарското радио. Всеки ден в страната се опитват да влязат нелегално около 100 души, полицията успява да ги задържи, но все пак мерките за сигурност ще бъдат засилени.

От 5 юли Унгария въведе засилени мерки за сигурност на границите си със Сърбия и Хърватия.

Те предвиждат създаването на осемкилометрова буферна зона по границата, на територията на която мигрантите ще бъдат спирани и връщани към транзитните пунктове, където могат да подадат молби за получаване на бежански статут. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

САМО ГЕРБ!

преди 7 години

Борисов много добре си раздава картите.Ердоган е силната карта за България и българите!Хайде да не забравяме че с Турция сме кръвно свързани и 1/5 от българското население е от етнически турци и мюсулмани!НЕКА ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ--ВСЪЩНОСТ ТУРЦИЯ НИ ПАЗИ ГРАНИЦАТА!А...НЕ ТИЯ КОИТО СЕ ПЛЮНЧАТ ПО ФОРУМИТЕ И ПАРТИЙНИТЕ СЪБРАНИЯ...

11

Анонимен

преди 7 години

Борисов вече е вреден за България. Панира се като ученичка се чуди на кого да застане в партер-на Ердоган или на Путин. Някой от вас да разбра, че миналата година унгарците издигнаха 175 к ограда на границата със Сърбия? Някой да разбра, че таягодина я дублират? А наш Бойко орева орталъка, мазни се на всеки диктатор и нищо съществено не прави. Да се управлява държава не е като д арежеш лентички.

10

Анонимен

преди 7 години

Мирно и кротко без да се бие в гърдите колко е велик, човекът си върши работата и си пази държавата.

fallback