Снимка: архив, Reuters
fallback

Докато планетата продължава да се затопля и регионалните климатични условия да се изменят, животните ще търсят по-благоприятна за живота им среда. Нова интерактивна карта, изготвена от американски специалисти, прогнозира миграционните пътища на видовете съобразно промените в климата, съобщи ЮПИ.

В хода на земната история животните са мигрирали постоянно. Движенията им са били "по-плавни", преди да се появи човекът и развивайки се, да "бележи" по-голямата част от планетата.

В наши дни градове, магистрали и земеделски площи ограничават миграцията на представителите на животинското царство.

Взимайки предвид тези фактори, специалисти от Вашингтонския университет са създали интерактивна карта, за да прогнозират миграцията на животните в резултат на променящия се климат, пише БТА.

Експертите първоначално са създали статични карти на предполагаемите миграционни пътища на различни животински видове в търсене на по-хладни местообитания, но впоследствие са решили да ги "раздвижат".

"Интерактивната карта предлага най-доброто онагледяване и е много по-полезна и достъпна от статичните карти, с които разполагаме", казва Джошуа Лоулър от изследователския екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Спрете облъчването

преди 7 години

Нагли терористи принудиха стотици милиони водачи на МПС да увреждат тежко Климата и Земята с включени фарове през деня вкл против мъгла и с тежко терористични холограмни оръжия налепени на предни стъкла..Има трайни увреждания на климата..

14

eddim

преди 7 години

Ами вече един животински вид мигрира от Азия и Африка в Европа.И за да не получа бан от ***, ще поясня. Става въпрос за Нилския водоплав.Да не си помислите, че съм нетолерантен.

13

Анонимен

преди 7 години

Абе затопля се, затопля се пък от 12-ти този месец сутрин е 10-11 градуса.Бах това затопляне.Вечер също е студено.По къс ръкав е малко кофти.До преди 15 години не помня да беше толкова студено.Май, Юни, бяха доста студени.Вярно зимата сняг няма ама и лятото нещо изчезна.

fallback