Снимка: Ройтерс
fallback

Най-малко 15 цивилни са загинали днес при експлозии на два варела с експлозиви, хвърлени от хеликоптер на сирийската армия в контролиран от бунтовници квартал на Алепо, предаде Франс прес, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

"Варелите са били хвърлени в интервал от няколко минути върху квартал Маади, близо до шатра, където се изказвали съболезнования на близки на хора, загинали тази седмица при бомбардировка с варелни бомби в съседния квартал Баб ан Найраб", каза за АФП директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

"Първият варел е бил хвърлен, когато хората се събрали, а когато дошли линейки, бил хвърлен втори варел, който убил още хора. Една линейка е било напълно унищожена", каза кореспондентът на АФП в бунтовническата част на Алепо, цитирайки службата за гражданска защита.

Алепо е разделен от юли 2012 г. на две - източните квартали са под контрола на бунтовници, а западните са в ръцете на режима. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Номер 16 мн. Си Т*П.По големи убици от Тези който Създадоха и направиха най много Воини няма.Ако питаш някой по умен ще разбереш.

18

Анонимен

преди 7 години

Нищо ново и американците 1944г бомбадираха София и стотици мирни хора умряха защото нямаше на къде да бягат като бежанци

17

Вот дю фак

преди 7 години

Варелни бомби? Търся го в гуглето и няма никакво обяснение - дали измислихте поредния бисер или аз съм по пqост от колкото си мисля.

fallback