Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Броят на загиналите при земетресението в Централна Италия е достигнал 281 души, с трима повече в сравнение с предишните обявени данни, заяви италианската гражданска защита, цитирана от ДПА.

Oще по темата

При обявяването на данните за трите засегнати от трагедията общини службата посочи, че 221 души са загинали в Аматриче, 49 в Аркуата дел Тронто, а 11 в Акумоли.

Повечето от жертвите на тазседмичното земетресение са италианци, но сред тях има и един испанец, осем румънци, както и трима британски граждани, загинали в опустошеното селце Сомати близо до тежко пострадалия град Аматриче.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

До 4

преди 7 години

До Анонимен 4 В 9:24 вечерта с първоначално съобщен магнитуд 7.4, после поправен на 7.3, а сега в историята са го записали 7.2. За непосветените трябва да се каже, че по Рихтер скалата е експоненциална и на практика раликата не е 0.2. Най са ми смешни идиoтите от БАН, които гледат само епицентрове в България, без да подозират, че земетръсите не признават граници.

4

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЗеметресението в Свищов беше с епицентър Вранча- Румъния. Това се случи на 04/03/1977 вечерта около 9 часа. Падна и студентско общежитие. Седмица по-късно намериха в затрупаната кабина на асансьора останали живи баба и внуче. Родителите на детето били студенти и същата вечер взели бабата да гледа внучкто докато те са на кино. Съдба. Имали са късмет.Да пази Бог от природни бедствия.

3

Мунчо от Под игото

преди 7 години

До АнонименЗащото са били блокове с по 200 апартамента.

fallback