Снимка: Архив Reuters
fallback

Силно земетресение разтърси планински район в Централна Италия рано тази сутрин и отне живота на поне шестима души, предаде ДПА.

Двама души са загинали в провинция Асколи Пичено, съобщи държавната информационна агенция АНСА, като се позовава на италианските карабинери.

Четирима души са загинали в град Акумоли, съобщи кметът, цитиран от Ройтерс.

Според Геофизичния институт на САЩ земетресението е било с магнитуд 6,2, а епицентърът му е бил в град Норча, област Умбрия, на около 100 км североизточно от Рим.

"Има данни за пострадали и за срутвания", заяви началникът на агенцията за гражданска защита Фабрицио Курчо пред телевизия Райнюз24.

Той допълни, че трусът е сравним с този от 6 април 2009 г. в град Акуила, при който загинаха над 300 души, но вероятно няма да се окаже толкова смъртоносен, тъй като епицентърът му е в по-слабо населена зона.

Земетресението е било усетено в столицата и в цяла централна Италия и е било последвано от няколко вторични труса.

Кметът на град Аматриче в област Умбрия каза, че има затрупани хора под отломките на срутени сгради и че половината град е в руини, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

*Информацията е актуализирана към 7.30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

До разбирачНе се хаби, пич! Масовия представител на човеконаселението трудно осмисля идеите за глобални промени, независещи от нечии разум. Тектонични движения е имало и ще има и с нас, и без нас; промени в климата, водещи до масови измирания - също. Прости физични закони, ужасяващи със своята непоклатимост и ненарушимост.

6

БЪЛГАРИЯ

преди 7 години

ТОВА Е УЖАСНОО ДАНО ДА НЯМЯ МНОГО ЗАГИНАЛИ

5

Анонимен

преди 7 години

"И ще чуете за войни и слухове за войни, но внимавайте да не се смущавате, понеже тези неща трябва да станат, но това още не е свършекът. На някои места ще има трусове..." Иисус Христос

fallback