Снимка: Reuters, архив
fallback

Силите на "Ислямска държава" в Сирия са обстрелвали с миномет Турция днес, поразявайки пусто поле, съобщи Ройтерс, като се позова на очевидци.

Обстрелът очевидно е в отговор на турските въздушни удари край град Джараблус в Сирия, при които по информация на турски военни източници са били ударени 12 цели на ИД. Междувременно турската артилерия е поразила около 70 цели в Северна Сирия, съобщиха агенциите.

Турски специални сили, подкрепени от бойни самолети на Турция и ръководената от САЩ коалиция срещу ИД, рано тази сутрин предприеха операция в Северна Сирия за прочистване на района на границата от бойци на групировката.

Турски танкове се приближиха до границата със Сирия и също извършват обстрел по цели на терористите. Бронирана техника засега не е пресякла границата.

Военни източници потвърдиха, че джихадистите са стреляли с миномет през границата по район край турския град Каркамъш, допълва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Име

преди 7 години

BBC на живо :)

4

Анонимен

преди 7 години

Днес бг, Наистина закъснявате с новините :-) От Едирне

3

Анонимен

преди 7 години

НОВИНАТА ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛНА :))))))ТУРСКИТЕ ТАНКОВЕ СА ПРЕСЕКЛИ ГРАНИЦАТА И ВЕЧЕ СА В СИРИЯ :)))))))И ТУРЦИЯ ОБЯВИ , ЧЕ ДЕЙСТВА НА СВОЯ ГЛАВА,НЕ Е ИСКАЛА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ НИКОГО, САЩ НЕ УЧАСТВАТ,КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА,ПРОВОКАТОРИТЕ И ШПИОНИТЕ СА ИЗЛИШНИ

fallback