fallback

Значителна част от жителите на редица приемни страни в Европейския съюз са на мнение, че имигрантите са твърде много, а само 20 на сто смятат, че присъствието им има положителен ефект, сочат резултатите от социологическа анкета в 22 страни, цитирана от Франс прес.

Анкетата на института Ипсос показва, че особено във Франция и в Белгия, където бяха извършени кървави джихадистки атентати, отношението към мигрантите става все по-подозрително.

65 на сто от анкетираните в Италия, 60 процента в Белгия, 57 на сто във Франция, 50 на сто в Германия и 49 на сто във Великобритания са на мнение, че имигрантите са твърде много. Само 20 на сто от анкетираните - 35 на сто във Великобритания, 20 на сто в Испания, 18 процента в Германия, 11 на сто във Франция и Белгия и 10 на сто в Италия - смятат за положително присъствието на имигрантите.

"Кадрите, показващи прилива на бежанци по средиземноморските брегове, засилват страха, че миграцията ще излезе извън контрол в повечето европейски страни и залогът е ясен: тяхната способност да се интегрират", каза представител на Ипсос.

"В страните с голяма безработица като Франция, Испания и Италия, може да се предположи, че анкетираните се чувстват застрашени и от имигрантите, които могат да заемат работни места с ниска квалификация, и от селектираната имиграция, която може да ги лиши от работни места с по-висока квалификация".

Освен опасенията от икономическото и социалното въздействие, новата имиграционна вълна поражда и страхове за сигурността. 61 на сто от анкетираните смятат, че "терористите се представят за мигранти", за да влязат в страните им. В Германия този процент е 71, в Италия - 70 и във Франция - 67.

Анкетата е извършена онлайн в 22 страни от 24 юни до 8 юли, с участието на 16 040 души, които са представителна извадка за населението на възраст от 16 до 24 години, посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Стига сте говорили завоалирано. На никого не му пука за работните места или как ще се "интегрират". Никой не иска етнически групи с голяма раждаемост в държавата си. За бога разберете: в 21-и век не всички мултиетнически държави имат война, но всички войни са в мултиетнически държави. Тия дето искат отворени граници да посетят Африка, там граници няма. Всеки конфликт се пренася в съседните държави мигновено. *** може да е добър човек, ама си харесвам дома, не мерси.

21

Анонимен

преди 7 години

Подяждат ви хляба и социала, а?

20

Анонимен

преди 7 години

а 20-те процента, дето харесват тъмносините, съществуват само виртуално

fallback