Снимка: Twitter
fallback

Главният министър на индийския щат Мадхя Прадеш Шиврадж Синг Чуан посети района под негова власт в неделя, пише Times of India. Районът беше засегнат от тежки наводнения, така че посещението на министъра е съвсем в реда на нещата.

Далеч по-необичаен е начинът, по който министърът провери какво се случва в щата му.

Облечен в бял панталон и бяла риза, допълнил ансамбълчето с бели обувки, той реши да не рискува да окаля спретнатия си външен вид.

Затова, министър Чуан се довери на полицаи, които да го пренесат на ръце над придошлите води. В техните сигурни ръце той е отнесен непокътнат - и най-вече напълно чист - до автомобила си.

Това му решение го направи за смях в социалните мрежи. Някои отбелязват, че министърът изцяло е променил значението на думите "наземна проверка".

Други пък го сравняват с вече бившия министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън, който в подобни случай смело нахлузваше гумени ботуши и газеше във водата.

От екипа на министър Чуан обясняват пред "Hindustan Times", че се наложило той да бъде пренесен, защото ранил крака си, ходейки в калта. Кога ли?

Поне 15 души загинаха от петък насам заради опустошителните наводнения в Мадхя Прадеш.

А мнозина си спомниха за 2013 година, когато журналист изгуби работата си. Той отразил наводнения в Индия, покачен върху рамената на оцелял местен. Журналистът по-късно разказал, че човекът сам предложил да го качи на раменете си. От уважение!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

АВРАМ

преди 7 години

с милиярд и кусур население в индия имат по малко политически партии от нас затова носят така тука ще ни заболят ръцете хаха

4

До Луцифер

преди 7 години

Ние нашите си ги носим на гръб цял живот.-----За етноса от Индия дошъл по нашите краища ли говорите или са властимащите?

3

Анонимен

преди 7 години

"на конче" щеше да им е по-лесно

fallback