Снимка: архив Reuters
fallback

Австрийското вътрешно министерство е подготвило нови предложения за затягане на миграционното законодателство, предаде ТАСС.

Според оповестени от него поправки - съдилищата по наказателни дела ще получат право да лишават мигранти от бежански статут, ако извършат престъпление.

Според министерството тази мярка ще позволи да бъде ускорена процедурата. Поправката ще позволи на наказателните съдебни състави както да лишават бежанците от вече получен статут, така и да прекратяват процедури по получаването на такъв.

Сегашната законодателна процедура по въпроса е твърде тромава и отнема много време. Не се уточнява за какви престъпления бежанците ще бъдат лишавани от своя статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Няма да ни афганистират страната. Никой бългаски политик няма да го позволи. Ние не сме самоубийци. Сигурно ще ги депортират в страната им откъде произхождат, дори там да е военна зона?

21

Анонимен

преди 7 години

#17: Ще ги приемем,като попчета!Само фрау-фюрера шмъркел да скръцне със зъби на нашия *** и той венага ще козирува и ще изпълни.Направило ли ти е впечатлени,с какво бясно темпо "родните" полицаи ловят нелегални "мигранти",за да ги...легализират.След това ги пущат.Където и да отидат,даже и в друга държава,ще ги върнат тук,КЪДЕТО ПЪРВИ СА РЕГИСТРИРАНИ,което значи,че капанът е щракнал и съгласно брюкселското законодателство(а то е приоритетно),такива "мигранти" се връщат там,където са регист

20

Анонимен

преди 7 години

Тия са изтрещели съвсем. Първо приемаш два милиона без да им искаш никакви документи. След това чскаш дали ще престъпи закона. И после го пъдиш. А Меркел се сети изведнъж, че "може би" между тях има терористи. Като че ли обитаваме някаква лудница.

fallback