Снимка: Twitter
fallback

Равин е бил наръган с нож в Страсбург, вероятно от мюсюлманин, предава "Daily Mail".

Нападателят, който е бил арестуван, е изкрещял "Аллах Акбар", след което е пробол 55-годишният проповедник, пише "Le Journal du Dimanche".

Равинът бил леко ранен при атаката, случила се пред кафене в северната част на града. Според изданието нападателят е имал психически отклонения.

Източник, близък до разследването, е коментирал пред френската телевизия BFMTV, че тероризмът е изключен като мотив за престъплението. Въпреки това не са сигурни за мотивите на нападателя.

Франция, където е и Страсбург, е в извънредно положение вече 10 месеца, след терористичните нападения от 13 ноември миналата година, и последващата атака в Ница на 14 юли.

През юли католическият свещеник Жак Хамел, беше съсечен от двама ислямисти, които нахлуха в църква в Сен Етиен дю Рувре, и прерязаха гърлото му. И двамата нападатели бяха застреляни от полицаи.

Седмица по-късно терорист нарочно подкара 19-тонен камион към тълпа, събрала се да чества националния ден на Франция в Ница. Уби 84-ма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Цецо

преди 7 години

Кръвосмешението не прощава...

35

Пиночет

преди 7 години

Крайно време е не само в Германия, но и в цяла Европа да започне строителството на ония обществени заведения на които отгоре пише : РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН

34

Кирчо

преди 7 години

Какво необичайно има тук? В корана мохамед изпраща убийци да ликвидират хора които не са съгласни с него и му опонират и това не е веднъж или дваж ами практика а за тези хора мохамед е съвършен човек на който трябва да подражават, такива са просто добри муслими.

fallback