Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че не бежанците са донесли тероризма в Германия, предаде Ройтерс.

Говорейки на предизборно събитие преди местните избори в източната провинция Мекленбург - Предна Померания, тя добави, че ислямът има място в Германия, ако се практикува по начин, зачитащ конституцията.

Канцлерът каза, че много хора са занимали от Германия за Сирия, където са били обучени от екстремистите на "Ислямска държава". "Тази групировка ни тревожи от няколко години", посочи тя в словото си в Нойщрелиц, на 100 км северно от Берлин.

Ройтерс припомня неотдавнашно съобщение на вътрешния министър Томас де Мезиер, че над 800 души от Германия са заминали за Сирия и Ирак, за да се бият на страната на ИД.

Меркел каза още, че в Германия няма място за онзи вид ислям, който не спазва конституцията на страната и не приема равноправието на жените.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Поручика

преди 7 години

Всички терористи и всички заминали от Германия за Ислямска Държава са второ поколение на емигранти мюсюлмани. Те са резултат на несъвместимостта между двете култури. Да му мислят германците след 20 години, когато се пръкне и нахъси второто поколение на новите. Освен ако на бабата не й скимне да ги събере и изсипе в "първата сигурна страна", демек у нас и Гърция. Тогава на нас д/*** да ни е яко.

97

Изперкел

преди 7 години

Ще ви докарам до лудост всите!

96

бръм...

преди 7 години

Със сигурност тази жена не е адекватна !!! Ислямът НЯМА място в християнска Европа.

fallback