Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски бомбардировачи Ту-22М3 и Су-34 нанесоха днес въздушен удар по терористи в Сирия, след като излетяха от летището "Хамадан" в Иран. Това съобщи пред журналисти представител на министерството на отбраната в Москва, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

Базирани на иранското летище "Хамадан" стратегически бомбардировачи Ту-22М3 и бомбардировачи Су-24 излетяха с пълен бомбен товар и нанесоха групов въздушен удар по обекти на терористичните групировки "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" в провинциите Алепо, Дейр аз Зур и Идлиб, уточни министерството.

Бомбардировачите са унищожили пет големи склада с оръжия, боеприпаси и горива, три командни пункта, лагери за обучение на терористи и голям брой бойци от групировките, добави военното ведомство.

Бомбардировачите бяха прикривани от изтребители Су-30СМ и Су-35, излетели от базата "Хмеймим" в Сирия. Всички самолети се върнаха в базите си.

По-рано днес за пристигането на руски самолети в база "Хамадан" съобщи телевизия "Россия 24". Руската авиация за пръв път използва иранско летище за операции в Сирия, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Никойчо Никоев

преди 7 години

До Анонимен 12Там им е грешката на САЩ че са се пръснали из целият сват. Разпръснатата армия не може да защити страната си.

38

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 15Човечето, написало глупотевините под този номер е примитивно, незнаещо, злобно. Русия има всички технологии, може би изостава в ароматизираните презервативи.След като руските самолети от години използват АЛ41Ф, а Ролс-Ройс не може да направи нещо подобно, значи че могат много! А сега имат много по-добри! Имат най-тихите подводници в света, само в Черно море са 7! Дребните корабчета, дето ги правят във Волжка Булгария могат да потопят американски кериър с 80 самолета на борда.

37

дссс

преди 7 години

Руски самолети бомбардират цивилното население, има предостатъчно видео материал в тубата

fallback