Снимка: архив Reuters
fallback

Либийските власти предупредиха Италия за съществуването близо до Милано на предполагаема джихадистка клетка, свързана с воювал в "Ислямска държава" командир, съобщиха днес италиански медии, цитирани от Франс прес.

Съществуването на тази мрежа станало известно от документи, открити от либийски агенти в град Сирт, след като правителствените сили завзеха тази седмица генералния щаб на ИД в града, твърдят няколко италиански медии, сред които в. "Кориере дела сера".

Базираните близо до Милано бойци били свързани с Абу Насим - 47-годишен тунизиец, който живял в страната като млад, после заминал да се бие в Афганистан и в Сирия, а през 2014 г. станал един от командирите на ИД в Либия.

Италия, където равнището на тревога е повишено заради джихадистката заплаха, се опасява, че екстремисти на ИД от Сирт, планиращи нападения в Италия, може да стигнат до нея заедно с мигрантите, прекосяващи Средиземно море, припомня БТА.

В последните дни броят на експулсираните от страната заподозрени в радикализация се увеличи, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Защо тези радикални *** просто ги екстрадират? Така те отиват на друго място да сипят отровата си и може би с много повече успех. Доживотен затвор трябва и после аут!!!

3

AZ

преди 7 години

Това е клетка в амок, моля ви, не я закачайте.

2

ХХХ

преди 7 години

ТЦ ....това е просто една клета горка мила джихадистка клетка която цели да ви избие ! Но все пак са клети терористи и търсят мир и доброта !

fallback