Снимка: Булфото, архив
fallback

Турският премиер Бинали Йълдъръм е разговарял по телефона с министър-председателя на България Бойко Борисов. Разговорът е бил по инициатива на Йълдъръм, информираха от пресслужбата на турския премиер, цитирана от БТА.

Той уверил Борисов, че "експулсираните от България членове на фетуллахистката терористична организация - ФЕТО са поставени извън закона, както и че ще бъдат съдени от турската държава според принципите на правото и справедливостта".

Oще по темата

"Вярвам,че експулсирането от България представлява един добър пример за другите страни сред нашите приятели и партньори", заявил Йълдъръм.

Той подчертал, че турската страна със задоволство е посрещнала изразената от българското правителство позиция на подкрепа на неговото правителство срещу опита за преврат от 15 юли.

В разговора Йълдъръм акцентирал, че са наясно с притесненията, които България има във връзка с нелегалната миграция и предложил турските и българските власти да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество.

"Приоритет за нашата страна е изпълнението на споразумението за мигрантите, сключено с ЕС и на визовата либерализация. Но докато се стигне до изпълнението на този етап, предлагам нашите две страни, които са с обща граница, да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество по този въпрос",заявил Йълдъръм.

Това предложение било прието от страна на Борисов. Двамата премиери изразили обща позиция, че един подобен механизъм няма да означава отмяна на споразумението с ЕС за мигрантите, се отбелязва в съобщението на премиерската пресслужба.

Вчера Бойко Борисов заяви, че един от приоритетите пред него е всячески да запази отношенията с правителството, в лицето на Йълдъръм и президента Ердоган.

Той призна, че е действано "на ръба на закона" при експулсирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк в Турция, въпреки отказ на две инстанции на български съд да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Анонимен

преди 7 години

gorkia nameril kade da se skrie i na koi da se doveri

202

ognyanz

преди 7 години

До Emil G: Поне пиши на кирилица. Така все някой ще го прочете. А може и достигне до дълбочината на мислите ти.

201

Emil G

преди 7 години

KASNO LI E?! EDVA LI MISLITE VARHU NAPISANOTO OT MENE!?

fallback