Снимка: архив Reuters
fallback

81 494 е броят на хората, които са били уволнени от работа след опита за преврат в Турция. Сред тях има съдии, военнослежещи и държавни чиновници.

Това съобщи премиерът на Турция Бинали Йълдъръм, цитиран от турски медии, съобщи БТА.

Той уточни, че са били уволнени около 4,8 хиляди чиновници и около 3 хиляди военнослужещи.

Йълдъръм съобщи още, че американският вицепрезидент Джоузеф Байдън ще посети Турция на 24 август.

Турският премиер заяви пред турски журналисти, че позицията на САЩ във връзка с искането на Анкара за екстрадиция на Фетхуллах Гюлен се е подобрила след 15 юли /опита за преврат в Турция - бел.ред./ и те са започнали да действат, съобщават в."Хюриет" и агенция Доган.

Анкара смята, че ислямският проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее от 1999 г. в САЩ, и негови последователи от т.нар. Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) стоят зад опита за преврат на 15 юли в Турция.

Йълдъръм заяви, че Турция не може да направи никакъв компромис със САЩ по въпроса за искането й за екстрадиция на Гюлен, съобщи турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Гюлен отхвърля обвиненията за причастност към опита за преврат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

чичо Гошо

преди 7 години

До АнонименЗа разлика от българските комунисти немските,полските и унгарските излязоха по-умни.Не си разбиха икономиката и селското стопанство.А поляците имаха частно селско стопанствои по времето на комунизма.И не само него.

19

Анонимен

преди 7 години

Нещо подобно трябваше да стане и в България преди 25 години. Всички ръководни кадри от БКП-ДС вън от държавните служби . Ние обаче го ударихме на демокрация и още не можем да се оправим . Вижте Чехия , Полша и Унгария , направиха всичко за да изгонят комунистите от властта и сега мерят ръст със Западните държави . За съжаление още има заблудени старци , които реват за БКП-БСП , затова ще стоят с пенсии от 150 лв.

18

1-ви Април

преди 7 години

81 494 турци са участвали в "преврата" в Турция и режима на Ердоган е още на власт? Днес да не е 1-ви април?

fallback