Снимка: Reuters
fallback

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън призова в телефонен разговор президента на Украйна Петро Порошенко да избягва ескалация на напрежението с Русия, се казва в изявление на Белия дом, цитирано от ТАСС.

"Вицепрезидентът призова президента Порошенко да даде своя принос за избягване на ескалация на напрежението", се казва в изявлението.

Oще по темата

Байдън отбелязал, че САЩ са призовали към същото и Русия и че Вашингтон внимателно следи всички събития около полуостров Крим.

Двамата са обсъдили ситуацията в Крим и са потвърдили "решителната си подкрепа за използването на политически и дипломатически средства за възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, в частност чрез пълното изпълнение на Минските споразумения".

Порошенко е уверил Байдън, че Украйна ще се стреми да избягва покачване на напрежението с Русия, се казва в изявление на пресслужбата на украинското президентство.

На 10 август руската Федерална служба за сигурност съобщи за залавянето на група диверсанти на територията на Крим и за предотвратяването на готвени терористични прояви на полуострова, които според ФСС са били планирани от украинското военно разузнаване.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

vlady

преди 7 години

Браво на Порошенко - достоен ученик и последовател на великия Елцин с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и сериозни успехи с чашката. За постиженията си в областта е уважаван дори в Русия и удостоен с престижното звание "Горький пропойца". Също така Порошенко е достоен наследник на своя баща усвоител, репресиран в СССР за усвояване в особено големи размери.

74

Taralejic

преди 7 години

Видео за "диверсанти, които се опитваха да пробият до Крим 7 и 8 август", заснети не по-късно от 21 юли!!!!))))С астрономията и пълната луна отново се обьркаха КГБ))))

73

Emil G

преди 7 години

DOBRE LIGLJO! ZAMINAVAJ DA SE BIESH TAM!maaaalki maaaalko OT istorijata! maaaalko Ti stigene!

fallback