Снимка: архив, Reuters
fallback

Град Кан, известен с провеждания в него кинофестивал, съобщи, че с общинска заповед от вчера е забранено носенето на буркини на плажа, предаде Франс прес. Буркините са бански, които покриват цялото тяло.

Заповедта е подписана на 28 юли от кмета Давид Лиснар от дясната партия "Републиканците". С нея се забранява "достъпът до плажовете и местата за къпане на всички, които не носят подходящо облекло, спазващо добрите нрави и светското начало, уважаващо хигиенните норми и нормите за сигурност" на местата за къпане.

Според заповедта на кмета банско облекло, показващо религиозна принадлежност, в момент когато Франция и религиозни обекти са цел за терористични атаки, създава риск от безредици, който трябва да бъде предотвратен". 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До Пазарджиклия

преди 7 години

Как да не вредят на никого? Как да не обиждат?Така както са се облекли на плажа е необичайно и неприемливо за нас. Все едно, че непрекъснато повтарят: Ние сме моралните, етичните, нравствените, а вашите майки, сестри, дъщери и жени са неморални!И как така Всеки има право да ходи на плаж както иска?! Ти да не би да нямаш нищо против някой нудист да си развява атрибута под носа на подрастващата ти дъщеря?Както има отделни плажове за нудисти, така трябва да има такива и за буркните.

18

не е само бе3редици

преди 7 години

Буркините са 0пасни 3а живота във водата. К0йто иска да се дави, да си купува.Ди3айнерите на та3и и3гъ3ица натрупаха маса пари 3а сметка на пр0стите жени

17

Напротив

преди 7 години

До Пазарджиклия Тяхната религия само пречи и ни се набива научи. Не говори небивалици, те така са възпитани, че дори най-кротките от тях имат изконна мечта да се обърнем към мюсюлманството. Апропо, младите девойки си мечтаят за нормален бански и светско облекло, но нямат смелост, което е огромно лицемерие.

fallback