Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турция може да потърси други възможности за сътрудничество в областта на отбраната извън НАТО, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу в интервю по телевизията, цитиран от Ройтерс.

По-рано днес турският посланик в Москва Юмит Ярдъм каза, че НАТО няма право да казва на Анкара какви отношения да има с други държави и добави, че ще развива отношенията си с Русия въпреки позициите на Запада.

"НАТО по никакъв начин  не може да ни диктува свои условия и да ни казва с кого трябва или не да се срещаме и да комуникираме", каза Ярдъм, цитиран от Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ех

преди 7 години

Аха,той Путин затова си е пратил децата да учат в Турция и Иран,да се учат направо от извора на културата,а дъщерите му ходят със забрадки и им е забранено да излизат по улиците за да станат истински дами.

58

Анонимен

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯДай Боже на всички здравомислещи нации да гледат НАТО през крив макарон, дори и през прав да не го виждат, което скоро се очаква.

57

Анонимен

преди 7 години

До малеКултурата се ражда на изток и умира на запад, а престъпността, корупцията и цинизма се движат в обратна посока. Западът силно страда, че неговите творения не оцеляват на Изток, което го лишава от лесни печалби в средата на предполагаеми за него наивни общества.

fallback