Снимка: архив Reuters
fallback

Евангелистка църква в Швеция обяви намерението си да пусне от въздуха хиляди копия на Библията. С дронове над Ирак. По-точно: над териториите, контролирани от "Ислямска държава".

С това си действие те искали да се опитат да "предадат надеждата и любовта на християнското евангелие" на местните, предава "Independent".

Църквата на Словото на Живота се намира в Упсала, в Северна Швеция и планира да извърши полети с безпилотните самолети, които да пуснат миниатюрни електронни копия на евангелията в градовете под контрола на ИД.

Евангелистката църква е сред най-популярните в Швеция и обяснява, че библиите й са с размера на опаковка лекарства и нямат нужда от електричество, за да работят.

Представители на организацията отрекоха, че пускането на божието слово е провокация, а действията им са мотивирани единствено от "нескончаема и безкрайна любов“ към всички хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

"Покайте се, защото наближи царството небесно.""Аз съм пътят, истината и животът."Иисус Христос- Бог и Спасител на човеците

22

Пиночет

преди 7 години

Тия шведите и те много толерастни излязоха. То бомби трябва де се хвърлят, а не библии

21

Николай

преди 7 години

Тази идея е меко казано обидна и е лишена от здрав разум. Подобно нещо, достойно за Гинес, направи бившият ни външен министър от Давидовото коляно Соломон Паси, който подари на покойния вече либийски лидер Кадафи копие от Корана.

fallback