Снимка: архив Reuters
fallback

Терористичната организация "Ислямска държава" призова за атаки по време на конкурса "Мис свят", който ще се състои през януари 2017 г. във Филипините.

Клетка на терористичната организация е призовала в интернет всички, които могат, да извършат нападения по време на събитието.

Призивите са дошли от канал в социална медия, използван от джихадистите във Филипините.

Един от постовете е включвал и подробно описание на това как да се направи устройство за самовзривяване, пише британският "Телеграф".

Точното местоположение на конкурса "Мис Свят 2017" все още не е ясно, но най-вероятно там ще присъства и сегашната мис, филипино-германката Пиа Вюрцбах.

Заплахата над страната от ИД в последните месеци се затяга. Абу Саяф, радикална групировка от южната част на Филипините, също засвидетелства принадлежност към ИД. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

12

преди 7 години

Хааааахахаха група брадати онанисти плашат че ще се самовзривят. Ми давайте де. Да видят всички мюсюлмани що е то ислям и да се погнусят окончателно от себе си.

3

Анонимен

преди 7 години

Елитни урволя!!!

2

А бе няма ли кой

преди 7 години

да им обясни на тези, че има ясно формулирано предложение относно онези пришълци от Близкия Изток, които са дошли в Европа с цел да не работят, а да мързелуват на социални помощи или пък да харчат тук парите, дето Бог знае кой и Дявол знае защо им дава?Ще носят фереджета, за да не дразнят с неевропейския си вид работещите и плащащи данъци жени; ще слизат от тротоара, когато такива жени минават край тях и ако някоя от тях реши да плесне по за/дн/ика някой такъв, ще си траят срамежливо!

fallback