Снимка: архив, Reuters
fallback

Германското министерство на прехраната и земеделието обмисля забрана на вноса на пшеница от САЩ, след като там бе открито генно модифицирано зърно, предаде ДПА.

През юли САЩ информира Европейската комисия, че на неселскостопанска площ в щат Вашингтон са открити 22 генно модифицирани разновидности на пшеница.

Пшеничените разновидности са резистентни към хербициди на базата на глифозат като Roundup, който е собственост на Monsanto - един от най-големите производители на семена и хербициди.

В интервю за германския седмичник "Шпигел" говорителят на министерството отбелязва, че ЕК е поискала от американските власти да изпратят резултатите от последващи тестове на генетичните разновидности, открити в пшеницата.

По данни на министерството на прехраната и земеделието вносът на американска пшеница в Германия намалява през последните години. През 2013 година Германия е внесла около 26 200 тона, докато през 2015 година вносът е намалял до около 514 тона.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

HHHHH

преди 7 години

В САЩ над 90% от царевицата и пшеницата са ГМО !

18

....

преди 7 години

До АнонименАми ще забрани ами как немската компания BAYER вече е изкупила Голяма част отMONSANTOТака че ГМО може вече да пройзвежда само ГерманияСделката Байер-Монсанто пропадна.

17

анонимен

преди 7 години

А БЬЛГАРСКИТЕ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ КАКВО СПЯТ ---НЕМЦИТЕ ПОКАЗВАТ ПЬТЯ ЗА ОТКАЗ НА ПРОДУКЦИЯТЯ ОТ САЩ---ВСИТЕ СА ГМО

fallback